Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Artemide Falkland Hanglamp

Artemide Falkland Hanglamp

€189,00
De Artemide Falkland hanglamp is eenvoudig, doeltreffend, minimale opslag en maximaal rendement. Ontworpen in 1964, is Falkland van eenvoudig ontwerp tijdloos.
Levertijd is 15 werkdagen
Beschrijving

Artemide Falkland hanglamp 

De Falkland hanglamp is gemaakt van stof en staal is een ontwerp van avant-garde Milanese designer Bruno Munari. Hij nu het best bekend voor illustraties en grillige gebouwd speelgoed. 

De Falklamp hanglamp is er 3 verschillende maten:

  • Hoogte 53cm
  • Hoogte 85cm
  • Hoogte 165cm

Voor alle maten geldt exclusief Lichtbron 77W halogeen of 1X8W LED (E27). 

Falkland, meer dan enig ander licht, aan de eisen voldoet die Munari fundamentele tot een perfecte ontwerp acht: eenvoud, doeltreffendheid, minimale opslag bulk en maximaal rendement. Ontworpen in 1964, is Falkland van eenvoudig ontwerp tijdloos.

Er is ook een brandveilige uitvoering beschikbaar, graag contact met ons opnemen voor deze uitvoering.

 

Bruno Munari

Bruno Munari onderzocht thema's van nut, en de duurzaamheid en maakte deel uit in zijn hele carrière. Beïnvloed door het dadaïsme en het surrealisme, futurisme, is Munari vooral bekend door zijn werk als een beeldhouwer en grafisch ontwerper. Zijn "nutteloos"Machines en practisch geïllustreerde kinderboeken roepen zoveel eigenzinnigheid en waardering tot vandaag als zij bijna 100 jaar geleden ook deden.

Falkland belichaamt een spontane vorm, gegenereerd door de spanning van de innerlijke krachten waarmee het is gemaakt. Wanneer Munari spreekt over "spontane" vorm die hij naar een deel van zijn onderzoek naar de natuurlijke organismen verwijst, in welke materialen en vormen lijken te komen overeen met de functies die ze dragen.

Artemide Falkland hanglamp