Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Artemide Tizio bureaulamp

Artemide Tizio bureaulamp

€489,00
Stukprijs: €0,00 /
Artemide Tizio bureaulamp. De eerste bureaulamp het halogeenlamp uit de jaren 60 maar nu met LED. De Tizio is nog leverbaar met een retrofit led 3,3W en met een geintegreerde led van 8W dimbaaar Lucente is officieel dealer van Artemide.
Levertijd is 15 werkdagen
Beschrijving

Artemide Tizio bureaulamp

De eerste bureaulamp het halogeenlamp uit de jaren 60. Verstelbaar in zeer vele standen en de kop blijft in balans. Nu met de nieuwe ledtechniek. De arm is draaibaar op de voet. De hoogte van de bureaulamp is minimaal 31,5cm en maximaal 119cm. De lengte van de arm is minimaal 78cm en maximaal 108cm.

Leduitvoeringen:

Tizio retrofit Led 3,3W (GY6,35) ook geschikt voor 12V halogeen in de materiaal kleur zwart, wit en een special edition versie in Rood.

Tizio led met geintegreerde ledmodule van 8W in de lichtkleur 3000K. Lumenoutput 468Lm. De ledlichtbron is te dimmen met microswitch. Materiaal kleur zwart.

Ontwerper Richard Sapper.

Tizio lamp is voor Artemide, een van de eerste bureaulampen met behulp van halogeen lampen met laagspanning door de bewegende armen de noodzaak van draden te elimineren. De Tizio blijft een van de best verkopende lampen ooit geproduceerd. Sapper bleef Maak design dat klassiekers met inbegrip van de mineur bureaustoel serie voor Knoll in 1979, een reeks van stop horloges van Heuer in 1976 en de Nena Klapstoel van B & B Italia in 1984. In 1978 in opdracht van Alessi kwam Sapper met het eerste product in een lange reeks te komen, de kachel-top espresso maker 9090. Het was onder andere producten, gevolgd door de twee-note fluitende waterkoker Bollitore in 1984, de theepot van Bandung in 1990, de Coban espressomachine in 1997, opgevat de kaas rasp Todo in 2006 en de Cintura di orione Kookwaren serie in 1986 en 2009, in samenwerking met gerenommeerde chef-koks zoals Roger Verge, Pierre Michel Troisgros en Alain kapel.

In 1980 word Sapper benoemd tot principal industrieel design consultant bij IBM en begon met het ontwerpen van talrijke draagbare computers, met inbegrip van de eerste ThinkPad 700C in 1992, die brak met de traditie van de van het bedrijf van pearl-grijs-machines als een eenvoudige en elegante zwarte rechthoekige knop die zou onthullen een verrassing binnen: een kleine rode knop in het midden van het toetsenbord dat dienen zou om te bepalen van de scherm-cursor. Mineur blijft vandaag toe op de iconische ThinkPad-merk als design consultant voor Lenovo nadat het de IBM PC Division in mei 2005 overgenomen.

Gedurende zijn carrière, besteede Sapper grote aandacht aan transport problemen. Hij werkte met Fiat op experimentele auto's, met name op pneumatische bumper systemen, en met Pirelli op de ontwikkeling van pneumatische structuren. In 1972 vormde hij met architect Gae Aulenti een studiegroep voor de ontwikkeling van nieuwe stedelijke transportsystemen, een thema dat hij achtervolgd verder voor een tentoonstelling in de XVI-Triënnale in Milaan in 1979 en welke het ontwerp van een bus voor Fiat die passagiers opgenomen naar hun fietsen in een rack stow ingeschakeld. Zijn onderzoek mondde uit met het ontwerp van de Zoombike (niet meer in productie), een lichtgewicht fiets ontworpen met vliegtuigen technologie om het bereiken van de vereiste kracht en snelheid versnelling, die zo snel kunt vouwen en gewoon als een paraplu en gemakkelijk past in de kofferbak van een auto.

Sapper is ere-Fellow van de Royal Society of Arts in Engeland en een lid van de Akademie der Kuenste in Duitsland. Het Duitse Design Council bekroond mineur een lifetime achievement award voor zijn ontwerp werken in 2009 en hij was geschonken een eredoctoraat graad aan de Universiteit van North Carolina in 2010.

Artemide Tizio bureaulamp.