Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Artemide Nessino

Artemide Nessino

€159,00
Artemide Nessino Tafellamp. Artemide verlichting voor de beste PRIJS. Officieel dealer Artemide Gratis thuisbezorgd.100% Artemide garantie.
Levertijd is 15 werkdagen
Beschrijving

Artemide Nessino tafellamp

Leuke tafellamp retrodesign uit de jaren 60. Past in elk interieur op een sidetable of dressoir. De lamp is 22,3cm hoog en de kap heeft een doorsnede van 32cm. Designer Giancarlo Mattioli. Lichtbron max 4x18W halogen (E14) - ECO 4x2W (E14) Led.

Giancarlo Mattioli

Geboren in 1933, Giancarlo Mattioli is een Italiaanse ontwerper die steeg naar roem in de jaren 1950 en de jaren 60.

Zijn beroemdste werk, de Nesso tafellamp, maakt deel uit van de collectie op New York's Museum of Modern Art en andere belangrijke musea, en blijft stijlvolle en moderne ondanks ontstaat in het midden van de 20e eeuw. De gevierde Nesso won de eerste prijs op de competitie van de Studio Artemide Domus in Milaan in 1965.

In de jaren 1960 vormde hij de Gruppo Architetti Urbanisti "Città Nuova" samen met Pierluigi Cervellati, Umberto Maccaferri, Franco Morelli, Gianpaolo Mazzucato en Mario Zaffagnini.

Gruppo Architetti Urbanisti "Città Nuova" ontstond in de jaren 1960 door Pierluigi Cervellati, Umberto Maccaferri, Giancarlo Mattioli, Franco Morelli, Gianpaolo Mazzucato en Mario Zaffagnini.

De tafellamp is leverbaar in de kleur wit, oranje en rood.

Artemide Nessino tafellamp.