Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Artemide Febe hanglamp

Artemide Febe hanglamp

€759,00
Alles aan de Febe, is tot een minimum beperkt en gebouwd rond de optische versterkte ledlichtbron die, met maximale opbrengst met minimale dikte, zorgt voor uitstekende licht prestaties.
Levertijd is 15 werkdagen
Beschrijving

Artemide Febe hanglamp

Alles aan de Febe, is tot een minimum beperkt en gebouwd rond de optische versterkte ledlichtbron die, met maximale opbrengst met minimale dikte, zorgt voor uitstekende licht prestaties voor verlichten van een volledige ruimte. FEBE heeft een elementaire vorm, maar met hoge prestatie, hoge lichtopbrengst en zijn formele eenvoud maakt het bijna onzichtbaar in de ruimte.  

De Febe is verkrijgbaar in wit en grijs en in 2 verschillende lichtkleuren.

  • Wit 2700K, inclusief 30W, 2182lm, CRI=90, dimbaar (push).
  • Wit 3000K, inclusief 30W, 2260lm, CRI=90, dimbaar (push).
  • Grijs 2700K, inclusief 30W, 2182lm, CRI=90, dimbaar (push).
  • Grijs 3000K, inclusief 30W, 2260lm, CRI=90, dimbaar (push).

Ontwerper Febe

De ontwerpers van de Febe zijn Ernesto Gismodi en Daniele Moioli. Ernesto Gismondi is de oprichter van Artemide groep. Hij is geboren in San Remo (IM) op 25 December 1931. In 1957 behaalde hij een graad in luchtvaart Engineering aan de Polytechnische school van Milaan en in 1959 behaalde hij een graad in Engineering raket aan de professionele School van Engineering in Rome. Sinds de vroege jaren ' 60 was hij bezig met de planning en de productie van verlichtings-apparatuur, oprichting van Studio Artemide S.a.s., waaruit de Artemide-groep zich aan te ontwikkelen was, samen met ontwerper Sergio Mazza. Hij werd gevraagd als een internationale ontwerper, deel te nemen, als een van de uitvinders, in "Memphis", een avant-garde beweging die over een grote evolutie in de ontwerp-sector, zowel in Italië als wereldwijd bracht, en het ontwerpen van verschillende succesvolle apparaten voor de groep. Door de jaren heen, onder zijn leiding, zag de Artemide groep zijn marktaandeel groeien en haar internationaal bereik verhogen, waardoor het een van de belangrijkste spelers in de sector van design verlichting werd, een rol die hem belangrijk bevestigingen geeft, met inbegrip van de Compasso d'Oro Award voor carrière prestaties (1994) en de Europese Designprijs (1997).

In 2008 ontving hij de Ernst & jonge prijs "Ondernemer van het jaar" voor innovatie categorie en Giorgio Napolitano, de President van de Italiaanse Republiek, benoemde hem tot "Cavaliere del Lavoro", een Italiaanse decoratie gegeven aan belangrijke figuren in de industrie. In 2009 ontving hij de Ernst & Young prijs "Ondernemer van het jaar" voor communicatie categorie.

Artemide Febe hanglamp