Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Artemide Choose Tafellamp

Artemide Choose Tafellamp

€360,00 €379,00
Artemide Choose tafellamp. Lichtadvies en lichtplan met Artemide verlichting. Officieel dealer van Artemide. Gratis thuisbezorgd. 5 jaar Artemide garantie.
Levertijd is 15 werkdagen
Beschrijving

Artemide Choose tafellamp

Tafellamp van Artemide uit de Choose serie. De kap heeft een perkament afwerking en de poot is grijs gespoten. De kap is kantelbaar onder een hoek van 30 graden. Ontwerp van Matteo Thun. Lichtbron (E27)52W halogeen Eco of 1X8W Led.

Uitvoeringen van de Choose tafellamp zijn: Witte kap met chromen poot, Perkamente kap met chromen poot en Perkamente kap met antraciet grijze poot.. Tafellamp is 55,4 centimeter hoog en de kap heeft een maximale doorsnede van 35,8 centimeter. De kap 30 graden kantelbaar op de poot.

Matteo Thun

Matteo Thun werd geboren in Bolzano, Italië, in 1952, studeerde aan de Academie van Salzburg onder Oskar Kokoschka, promoveerde in architectuur in Florence in 1975 met Adolfo Natalini en verhuisde naar Milaan in 1978, waar hij Ettore Sottsass ontmoette en begon met hem samen te werken. In 1981 was hij mede-oprichter van de Memphis groep, de design-beweging die de gebeurtenissen in de jaren tachtig gevormd heeft. Het volgende jaar, benoemde hem een stoel bij de Wenen Academie voor toegepaste kunsten in productdesign en keramiek. Daarna vertrekt hij van Memphis, en richt hij de Studio Matteo Thun in Milaan in 1984 op en dient als Creative Director bij Swatch in de periode 1990-93. Matteo Thun staat voor duurzame oplossingen met holistische aanpak. Het platform betekent ontwerpen van de ziel van de plaats. Dit impliceert een esthetische, economische en technologische duurzaamheid. Het betekent om een synthese van de bestaande, het doel en het gebied te creëren. De oplossing is anders, elke keer. Ontwerp van een product moet de ziel van het merk weerspiegelen. Het is de architectuur van eenvoudige, pure en mooie gebaren om te dienen een dagelijkse leven dat veel verder dan onze huidige leven gaat.


Voor de architectuur en interieur werd het Side Hotel in Hamburg werd gekozen tot Hotel van het jaar 2001, de Vigilius mountain resort won de Wallpaper Design Award in 2004 en het Radisson SAS Frankfurt werd gekozen als het beste hotel geopend in het jaar in de wereldwijde Hospitality Awards in 2005. De Prix Acier bouw werd gegeven aan hem voor de Hugo Boss strategische Business Unit in Zwitserland in 2007. Matteo Thun was opgenomen in het interieur Hall of Fame in New York in December 2004 en is een lid van de RIBA, de Royal Association of British Architects.

Choose table.