Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Foscarini Kurage tafellamp

Foscarini Kurage tafellamp

€619,00
Kurage is een tafellamp gemaakt van washi-papier, minutieus met de hand gemaakt door Japanse ambachtslieden, op slanke essenhouten poten.
De levertijd is 5 werkdagen.
Beschrijving

Foscarini Kurage tafellamp

Kurage is een tafellamp gemaakt van washi-papier, minutieus met de hand gemaakt door Japanse ambachtslieden, op slanke essenhouten poten. Het resultaat is een lichtheid in licht. De Fosacrini Kurage is 49 centimeter hoog en is 30 centimeter breed en 34 centimeter diep. De lamp word geschakeld door een snoerschakelaar. Lichtbron Retrofit E27 maximaal 12W.

Karuge een lichtgewicht, poëtische, handgemaakte tafellamp is ontstaan uit de gezamenlijke inspanningen van de Italiaanse ontwerper Luca Nichetto en de multidisciplinaire werkgroep Nendö opgericht door Japanse architect Oki Sato. Japanse kurage lijkt in fop een zeedier dat dansend door de zeeën gewiegd door licht, De diffuser wordt vervolgens op een transparante structuur geplaatst specifiek ontworpen om te zorgen voor de schaduw die gratis is. Kurage is gemaakt dankzij een zeer bijzondere bewerkings-techniek die is gebaseerd op het vervaardigen van 3D washi papier. Mulberry boom vezels verkregen, washi papier is zowel glad en poreus en filtert het licht en creëert een ontspannen, gezellige en emotionele sfeer. Vier slanke natuurlijke gekleurde Ashwood benen maken de lamp af samen met een witte Keramische Lamphouder en een elektrische kabel bedekt met een papieren vezels.

Ontwerper Kurage

Zijn studio projecten onderscheiden zich door de keuze van de culturele referenties en de zorg voor details. Een designer met internationale bekendheid en cultuur, die werkt tussen Venetië en Stockholm, hij werkt in een veelheid van sectoren, het ontwerpen van voorwerpen die zijn bestemd om te worden gebruikt en geliefd. De werkwijze van zijn studio is, samengesteld als een multi-disciplinair team van mensen, begint het met concepten die worden ontwikkeld door het zware werk. Innovatie en uniciteit zijn de gedeelde eigenschap van zijn projecten voor Foscarini, van O-Space, een emotionele aanwezigheid in elke ruimte, ontworpen met Gianpietro Gai, te Plass, die is geïnspireerd door de eeuwenoude sensaties bij het gebruik van eigentijdse materialen, en ook Troag is de fusie van natuur en technologie.

Bekijk video over de Kurage en zijn ontwerper:

Foscarini Karuge tafellamp