Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Foscarini Filo wandlamp

Foscarini Filo wandlamp

€446,00
Foscarini Filo wandlamp. Foscarini verlichting voor de beste PRIJS. Officieel dealer Foscarini.Gratis thuisbezorgd.100% garantie Foscarini.
De levertijd is 5 werkdagen.
Beschrijving

Foscarini Filo wandlamp

De Filo wandlamp is een nieuw ontwerp van Andrea Anastasio met de wens om alle losse delen die een lamp vormen te tonen en weer te geven. De lichtbron, de afwerking en de electrische bekabeling. Hierdoor komen de structurele en estethetische kenmerken naar voren. Het karakter van de Filo collectie lampen is ontstaat door de keuze om gebruik te maken van decoratie elementen die een fundamentele rol spelen. Die eigenlijk voorheen niet als traditioneel decaratief beschouwd werden. 

De electrische kabel gaat een dialoog aan met onderdelen in het glas en de reflector in een ritmisch spel waarbij ze voordurend van rol wisselen. Terwijl de energie die de lamp in staat stelt om te laten branden loopt langs de kabel, de bollen en reflector van glas, neemt deze ook de transformatie naar een ketting op een porceleinen lichaam in de vorm van een koker welke het licht projecteert op de kabel, op het glas. De tafellamp is leverbaar in een groot aantal kleuren die de lamp meerdere identiteiten geven. Van waterverf kleuren tot transparante tinten van Murano glas. Kleuren die passen bij de hedendaagse trends en stylen zodat de lampen in allerlei typen interieurs passen.

De Filo geeft semi diffuus en direct naar beneden gericht licht. De voet en staaf die de kabel vasthouden zijn gemaakt van gepoeder coat metaal. De ronde electrische kabel is afgedekt met gekleurde stof. De aan/uit schakelaar is zwart net als de stekker. De twee decoratieve elementen zijn gemaakt van handgemaakt schimmelwerend mond geblazen glas. De vier verschillende uitvoeringen verschillen in de kleur van de kabel, en de vorm en kleur van de glazen elementen en de kleur van de voet.

De wandplaat heeft een doorsnede van 23 centimeter en Filo heeft een lengte van 57 centimeter. Lichtbron G9 Led 4W in de lichtkleur 3000K. Naast de wandlamp is erook een vloerlamp en wandlamp uit dezelfde serie.

Andrea Anastasio

De ontwerper van de Filo lampen is Andrea Anastasio. Na het voltooien van zijn studie in filosofie is hij begonnen aan een cultureel pad die hem ertoe bracht samen te gaan werken projecten die mede voorzien in het catagoriseren van de islamistische architectuur in India. Onderzoek naar innovatie in de traditionele ambachtelijke technieken, partnerships met architectenbureau's, uitgevers en musea.

Filo