Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Artemide Stablight hanglamp

Artemide Stablight hanglamp

€999,00
De hanglamp Stablight is een prachtig stukje design.  Hiermee heeft u een juweeltje van een hanglamp boven de tafel hangen.
Levertijd is 15 werkdagen
Beschrijving

Artemide Stablight hanglamp 

De hanglamp Stablight is een prachtig stukje design.  Hiermee heeft u een juweeltje van een hanglamp boven de tafel hangen. De hanglamp heeft drie armen in de lengte waarvan de langste 73 centimeter is. De drie armen kunnen draaien op een ronde centraaldoos met een doorsnede van 12 centimeter. De kleur hiervan is zwart. De hanglamp kan ik vier verschillende glaskleuren besteld worden. De glazen hebben onderling verschillende doorsnedes: 13,5 centimeter, 10 centimeter en 21 centimeter. Kleuren glas leverbaar:

-Bruin

-Lichtgroen

-Aquamarein

-Drie kleuren bruin, lichtgroen,aquamarein.

De Stablight is gemaakt met een zeer traditionele bohemien handblazende technologie. Handblazen met  houtenmallen. De mallen worden ook met de hand gemaakt, van harden nat hout. De glasmeesters gebruiken glasblaaspijp als basisinstrument, waarbij meerdere glaslagen worden verzameld tot verschillende kleuren en met de mond geblazen en vormgeven met de hand.
In de laatste fase plaatst de glasmeester het voorgevormde hete glas in de mal en werkt het stuk af tot de finale vorm, die wordt gegeven door de exacte vorm van de mal. Na de “Hotshop” productiefase worden de glazen op het snijvlak afgewerkt, waar de extra onderdelen worden uitgesneden en het oppervlak is
gepolijst tot hoogglans. Dit productieproces is gebaseerd de buitengewone vaardigheden van glasmeesters, die hun ervaring van generatie op generatie overdragen.

Het ontwerper van de Stablight is Arik levy

"Creatie is een ongecontroleerde spier", aldus Arik Levy (geboren in 1963).
Kunstenaar, technicus, fotograaf, ontwerper, videokunstenaar, Levy's vaardigheden zijn multidisciplinair en zijn werken worden wereldwijd getoond en geïnstalleerd. Vooral bekend om zijn sculpturen - zoals zijn kenmerkende rockstukken-, zijn installaties, limited editions en design, voelt Levy niettemin "De wereld gaat over mensen, niet over objecten."
Oorspronkelijk afkomstig uit Israël en verhuisd naar Europa na zijn eerste deelname aan een groepssculpturen-tentoonstelling in Tel-Aviv in 1986, richtte Levy in 1992 zijn studio op in Parijs.
Zwaar dyslectisch, kunst werd zijn medium van expressie. Zijn formatie was onconventioneel, waar het surfen en schilderen op surfplanken alsof ze canvas waren, evenals zijn kunst- en grafische ontwerpstudio, al zijn tijd naar huis namen. Na jaren van oefenen besluit Levy te gaan studeren aan het Art Center Europe in Zwitserland, waar hij in 1991 cum laude een BS behaalt.
Na een periode in Japan waar hij zijn ideeën consolideert, de Japanse minimalistische cultuur en levenswijze observeert en heel andere ervaringen opdoet, zoals het vervaardigen van producten en stukken voor tentoonstellingen, keert Levy terug naar Europa waar hij zijn kunstenaarschap bijdraagt ​​aan een ander veld: hedendaagse dans. en opera door middel van decorontwerp en installaties.
De oprichting van zijn studio betekende toen een uitstapje naar de kunst, zijn eerste liefde, gevolgd door industrieel ontwerp, evenals andere manieren om zijn talent tot uitdrukking te brengen.
Arik Levy beschouwt zichzelf nu meer als een "gevoel" -kunstenaar en blijft substantieel bijdragen aan ons binnen- en buitenmilieu, zijn werk inclusief openbare beeldhouwkunst, evenals complete omgevingen die kunnen worden aangepast voor meervoudig gebruik. "Het leven is een systeem van tekens en symbolen", zegt hij, "waar niets is wat het lijkt."

Artemide StabLight hanglamp