Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Artemide Demetra Faretto wandlamp

Artemide Demetra Faretto wandlamp

€226,00
Artemide Demetra Faretto LED wandlamp. Artemide verlichting voor de beste PRIJS. Officieel dealer Artemide Gratis thuisbezorgd.100% Artemide garantie.
Levertijd is 15 werkdagen
Beschrijving

Artemide Demetra Faretto wandlamp

De Demetra led wandlamp is de meest ideale en functionele wand lamp en de opvolger van de zeer succesvolle Tolomeo faretto. De wandlamp is gemaakt van aluminium en spoten in de kleuren wit, titanium en grijs. Doormiddel van het schanier is altijd de meest ideale lees stand in te stellen. De demetra is kantelbaar en draaibaar op de wandplaat.

De kop van de Demetra is kantelbaar en draaibaar zodat het ledlicht ideaal gericht kan worden op eem tijdschrift of boek. Op de kop zit de aan/uit schakelaar onzichtbaar geintergreerd. De wandlamp is leverbaar in de kleuren: antraciet grijs, wit en titanium. De Demetra is met schakelaar(dimmer) en zonder schakelaar. 

Het ontwerp komt uit de handen van Designer Fukasawa. De led Lichtbron van 8W in de lichtkleur 2700K (360Lm)of 3000K (385Lm) en vervangt de traditionel (eco halogeen) gloeilamp van 70W.

Geboren in Yamanashi 1956, afgestudeerd aan de ontwerpafdeling van Tama Art University's Product. Als een in-house ontwerper betrokken hij bij het ontwerp van micro-elektronische apparaten met inbegrip van horloges. In 1989, Fukasawa verhuisde naar de Verenigde Staten en sloot zich aan bij IDEO en het was een zeer zeldzame geval voor Japanse productontwerper van die tijd. Het was de tijd wanneer de ervaren van Silicon valley een snel groei met computer technologieën en Fukasawa was voornamelijk betrokken bij het ontwerp van computers en elektronica voor bedrijven in Silicon Valley, medische apparatuur, meubilair en sportartikelen. In 1996 keerde hij terug naar Japan, waar hij en onder leiding van IDEO Tokyo office opzette. In 2003 richtte hij Naoto Fukasawa Design. Fukasawa aanpak voor productontwerp is erg origineel en zijn "Zonder Thought" en "Design ontbinding in gedrag" word internationaal worden ondersteund.

Fukasawa

Fukasawa beschouwt het bereiken van eenvoud in design als een manier om de volledigheid en harmonieuze relatie tussen gebruikers, objecten en omgevingen als een doel voor design. Een dergelijke manier van denken is ook omschreven als "Overzicht". Omtrek is over het definiëren van de grenzen van de relaties tussen objecten, mensen en milieu. Vandaag, is Fukasawa gevestigd in Tokio met zijn kleine team en samen met vele internationale toonaangevende bedrijven. De titel van eervolle Royal Designer for Industry (Royal Society of Arts) in 2007 krijgt hij als een van de voorbeelden, ontvangt Fukasawa een aantal internationale onderscheidingen.

Afmetingen van de Faretto zijn breedte 13 centimeter, hoogte 13 centimeter en diepte 18,5 centimeter.

Artemide Demetra Faretto wandlamp