Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Artemide Tolomeo Lampione outdoor

Artemide Tolomeo Lampione outdoor

€300,00
Artemide Tolomeo Lampione outdoor sfeerlampen.
Levertijd is 15 werkdagen
Beschrijving

Artemide Tolomeo Lampione outdoor

De Tolomeo-familie is uitgebreid met een nieuwe buiten product de Tolomeo Lampione serie. De lichtbron is ingesloten in een heldere glazen kap gemonteerd binnen een transparante IP65 kunststof eenheid die herinnert aan de oude lantaarnpalen, waarbij licht gemaakt werd door gebruikt te maken van olie. De structurele elementen van de Tolomeo werden versterkt en geconsolideerd om de buitenelementen te kunnen weerstaan.

De ontwerper Michele De Lucchi zegt eenmaal opnieuw is deTolomeo een getuigenis van de uniciteit van Artemide: de bevoegdheid van het ontwerp, technologie en zorg voor mens en de planeet zijn gewoon overgebracht door middel van een product dat, na 30 jaar, nog steeds de toekomst met hetzelfde effect kan verlichten. De iconische lamp komt in de vorm van een vloerlamp, hanglamp, en een haak versie, met materialen en afwerkingen ideaal voor buitengebruik. De familie is compleet ten toepasbaar voor binnen en buiten, voor openbare en privé behoeften.

Tolomeo Lampione Outdoor is echter ontworpen voor gebruik zonder een diffuser, met de blootgestelde opaalglas verspreiden het licht zich optimaal: in deze versie ziet hij er als een traditionele lantaarnpaal eruit.

Michele De Lucchi werd geboren in 1951 in Ferrara en studeerde architectuur in Florence. In de jaren van radicale en experimentele architectuur was hij een belangrijke speler in dergelijke bewegingen als Cavart, Alchymia en Memphis. De ontworpen lampen en inrichtings items voor de meest gerenommeerde Italiaanse en Europese bedrijven. Was belast met de ontwerpen bij Olivetti vanaf 1988 tot 2002, experimentele projecten ontwikkeld en bedacht een aantal persoonlijke theorieën over office-ontwikkeling. Ontworpen en gerenoveerde gebouwen in Japan voor NTT, in Duitsland voor Deutsche Bank, in Zwitserland voor Novartis en in Italië voor Enel, Olivetti, Piaggio, Poste Italiane, Telecom Italia. Is verantwoordelijk voor herkwalificering van een aantal krachtcentrales voor Enel sinds 1999. Medewerking verleend aan de ontwikkeling van de afbeelding van Deutsche Bank, Deutsche Bundesbahn, Enel, Poste Italiane, Telecom Italia, Hera, Intesa Sanpaolo en andere Italiaanse en buitenlandse bedrijven, de invoering van technische en esthetische innovatie op het werk.

Bij de lampione serie is keuze uit een vloerlamp, hanglamp met  kabel en hanglamp met haak.

Lichtbron is Led 23W in de lichtkleur 3000K en een maximale lichtoutput van 1880Lm.

Tolomeo Lampione.