Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Artemide Talo 150 Led hanglamp

Artemide Talo 150 Led hanglamp

€999,00
Artemide Talo 150 LED hanglamp. Artemide verlichting voor de beste PRIJS. Officieel dealer Artemide Gratis thuisbezorgd.100% Artemide garantie.
Levertijd is 15 werkdagen
Beschrijving

Artemide Talo 150 hanglamp

De Artemide hanglamp Talo 150 is een prachtig stukje design. De lamp is gemaakt van kunststof en geef direct en indirect licht. De talo hangt aan 4 transparante kabels die tevens de spanning doorgeven.. Hiermee heeft u een juweeltje van een hanglamp boven de tafel.

Deze Talo hanglamp kan maximaal een lengte van 150,5 centimeter en een hoogte van 160 centimeter maximaal. De totale hoogte kunt u zelf bepalen door het verstellen van de kabel in de plafondbak.

De ontwerper van deze hanglamp is Neil Poulton. Dimmen met pulsdrukker.

Neil Poulton (geb. 1963) is een Schotse productontwerper, gevestigd in Parijs, Frankrijk. Hij is gespecialiseerd in het ontwerp van 'bedrieglijk eenvoudig ogende massaproductie objecten' en heeft talrijke internationale designprijzen gewonnen. Poulton is best bekend voor zijn ontwerpen op het gebied van technologie en lichtontwerp en wordt vaak geassocieerd met fabrikanten LaCie en Artemide, met wie hij een lang lopende lange termijn relaties geniet en dateert uit de vroege jaren 90. In 2007 heeft het Centre Georges Pompidou-museum in Parijs voor de permanente collectie van de hedendaagse zes Poulton ontworpen objecten verworven. In 2008, werd Poulton in Time magazine opgenomen 'The Design 100 - de mensen en de ideeën achter de meest invloedrijke ontwerp van vandaag'. Neil Poulton woont en werkt sinds 1991 in Parijs. Poulton kreeg een BSc-graad in Industrial Design (technologie) aan Napier University in Edinburgh in 1985 en werd bekroond met de SIAD Chartered Society van ontwerpers Student Product Designer Of The Year. In 1988 behaalde hij een Masters degree in ontwerp aan de Domus Academie in Milaan (Italië), onder de Italiaanse architect Andrea Branzi en designer Alberto Meda. Poulton de docenten waren Italiaanse architect Ettore Sottsass, Duits industrieel ontwerper Richard Sapper, Isao Hosoe en Anna Castelli Ferrieri. Neil Poulton kwam voor het eerst naar openbare weergave in 1989 als de ontwerper van de "Ageing Pens'. Ook bekend als de 'Penna Mutante' (The Mutant-Pen), deze pennen werden gemaakt uit een levend, plastic, die 'als lagen van kleur slijtage weg door gebruik leeftijden'. De vergrijzing pennen werden tentoongesteld in de Londense Victoria and Albert Museum, Centre Georges Pompidou in Parijs en The as Gallery in Tokio. Poulton werkte kort voor Franse designer Philippe Starck in Parijs van 1991 tot 1992.

De Talo 150 is leverbaar in drie kleuren: wit, zilver grijs en mat zwart.

Artemide talo 150 led hanglamp


Lichtbron 60W lichtkleur 3000K 5869Lm. Talo.