Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Artemide Huara Tafellamp

Artemide Huara Tafellamp

€4.790,00
Artemide Huara T tafellamp. De tafellamp heeft een doorsnede van 30 centimeter en kan met de hand bediend worden door middel van touch.
Levertijd is 15 werkdagen
Beschrijving

Artemide Huara 

In de beginne kwam het beschikbare licht voor de mens van de sterren, de zon en de reflectie op de maan. Voor duizende jaren aanvaarde de mensheid dat hij niet in staat is om te zien in het donker en paste bijgevolg het natuurlijke levensritme aan die van de hemelse sferen, van zonsopgang en zonsondergang. Maar dit gegeven veranderd ongeveer 2 miljoen jaar geleden. Maar na het gecontroleerde gebruik van vuur markeerde dit het begin van de zoektocht naar hoe je 's nachts kunt transformeren naar dag wanneer je maar wilt. Maar licht maken met brandende spul was zeer inefficiënt (het verwarmd meer dan het verlicht) en ongemakkelijk (verontreiniging door rook). Dan ongeveer zo'n 70 duizend jaar geleden, begon licht uit verbranding van brandstof te komen: als eerste dierlijk vet, olie of was, of gas en kerosine meer recentelijk niet alleen toegestaan ​​een efficiënter gebruik van energie, maar ook leidde tot de noodzaak voor een meer specifieke ontwerp van de bron van het licht.

De verschijning van elektrische energie aan het begin van de vorige eeuw begon met een technologische ontwikkeling die los van het wetenschappelijke principe gebruikt om het licht (gloeilampen, fluorescerende of metaalhalogeniden) te produceren, zorgte er voor dat elek andere bron van energie bijna verdween. De volgende stap in de productie van licht kwam met de ontwikkeling van Light Emitting Diodes (LED). Voor het eerst verschoof het licht van het elektrische domein op het gebied van elektronica.

Maar om een ​​of andere reden is een dergelijke revolutionaire stap niet doorgedrongen in de samenleving; mensen op zoek naar verlichting en lampen in de sectie witgoed, niet in de sectie elektronica.Ons project voor Artemide is over het integreren van het eerste en het laatste moment in de geschiedenis van het licht: hemelse sferen met elektronica. Enerzijds willen we licht de intensiteit en de richting variëren afhankelijk fasen meer dan bewegende delen van een mechanisme. Aan de andere kant willen we het feit bevestigen dat de toekomst van het licht elektronisch is, niet elektrisch. Het onderscheidend vermogen van de elektronica is het vermogen om informatie die het mogelijk maken voor meerdere manieren van interactie, zoals een aanraakscherm. Dus, ons project is een lage spanning, beweegbaar, donkere sfeer intuïtief geactiveerd door aanraking. Vandaar de naam Huara, de Aymara woord voor ster. Aymara is de inheemse bevolking van de Acatama woestijn, de droogste en donkerste één van de wereld. Met andere woorden, de plaats van waaruit men meer sterren in de wereld kan zien; geen wonder dat in 2020 70% van de snijrand astronomische waarneming capaciteit van de planeet in het land van Aymara-. Huara is aan de oorspronkelijke lichtbron van de mensheid en de state of the art technologie te eren.

Elemental

De Artemide Huara is ontworpen door Elemental en is een Do Tank opgericht in 2001, onder leiding van de Pritzker Prize 2016 Alejandro Aravena en partners Gonzalo Arteaga, Juan Cerda, Victor Oddo en Diego Torres.

Werk ELEMENTAL's onderscheidt zich voor de uitoefening van projecten die variëren van woningen aan de openbare ruimte, van voorwerpen tot gebouwen, die een breed spectrum van belangen. Hun onpartijdige benadering van een bepaalde vraag stelt het kantoor om velden ze nog niet eerder onderzocht, het genereren van een originele bijdrage aan de kwaliteit van het leven in te gaan.

De tafellamp heeft een doorsnede van 30 centimeter en kan met de hand bediend worden door middel van touch. Ook is de lamp te bedienen met een App op de telefoon downloadbaar in de App store onder de naam Artemide. De ledlichtbron heeft een vermogen van 55 Watt en heeft een lichtoutput van 2000Lm in de lichtkleur van 3000K.

Video van de Artemide Huara 

Artemide Huara