Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Artemide Tigia

Artemide Tigia

€199,00
Artemide Tigia LED wandlamp. Artemide verlichting voor de beste PRIJS. Officieel dealer Artemide Gratis thuisbezorgd.100% Artemide garantie.
10 werkdagen
Beschrijving

Artemide Tigia wandlamp

De Tigia is een klein elegant wandlampje met led. Tigia is een muur-lamp met een elementaire vorm en een klein formaat om te voldoen aan de normen van ADA, die voorzien in minimale diepte; het is perfect voor de o.a. de Amerikaanse markt. Er is eenoptische eenheid ontworpen met het oog op het waarborgen van passende lichtverdeling in een ruimte met een zeer beperkte dikte. Een high-power COB LED is gemonteerd in de bodem van de wandlamp. De Tigia kan zo gemonteerd worden zodat deze als uplight of als downlight gebruikt kan worden. 

Lichtbron is led, 14W, in de lichtkleur 3000K, 1144LM, CRI=90. Dimbaar met pulsdrukker. Doorsnede 13,5 centimeter en diepte is 10 centimeter.

Ontwerpers van de Tigia zijn Pio & Tio.

Pio en Tito zijn broeders, zij werden geboren in Venetië in 1973 en 1971. In Venetie studeerde ze af in architectuur op de IUAV, aan de Universiteit Instituut voor architectuur van Venetië, in 1998. Ze richte in 1996 de professionele studio PIO & TITOTOSO op. De Studio werkt in bouwprojecten in verschillende landen. In de industriële vormgeving werken ze met de meest gekwalificeerde bedrijven zoals: Artemide, Foscarini, Venini, Vistosi, Leucos, voor verlichting en Alessi Pedrali, Segis, Fratelli Guzzini, Colombo design, Metalco Rossi di Albizzate, Frighetto, vliegen lijn voor meubels. Ze plannen ook stands voor, tentoonstellingen, winkels, kantoren en magazijnen voor verschillende bedrijven, en bezig met de beeld en de grafische vormgeving. Zij ontvingen verschillende prijzen zoals Design Plus 2016, selectie in het internationale Compasso d'Oro 2015, Red Dot Design Award 2015, Red Dot Design Award 2012 goede Design Award 2009, I.Dot selectie 2006-2007, Young & ontwerp 2005. Ze namen deel aan verschillende tentoonstellingen in Europa n.c., Verenigde Staten.

Naast de Eurialo hebben ze ook de wandlamp Melete en de familie Meteorite lampen ontworpen. Zie voor de modellen in de webshop. Het nieuwste ontwerp is een heel kleine wandlamp Tigia (doorsnede 13,5 centimeter) met ingebouwde ledlichtbron.

Tigia