PrimaLuna

PrimaLuna.

Herman van den Dungen: PrimaLuna is in de Italiaanse taal "Eerste Moon". Mijn grootvader was de eerste "Herman". Mijn grootmoeder, een adellijke dame in een klein Nederlands dorp, had een speciale naam voor haar man: "Maantje", wat betekent dat kleine maan (dat is nu ook de naam van onze kleine hond), van den Dungen. De mensen in het dorp aangenomen die naam, en hebben een sterk accent, ze snel noemden hem "Maontje" van den Dungen. Mijn vader's eerste naam was Cor, maar in het dorp het was natuurlijk "Cor van Maontje van den Dungen". Ik was natuurlijk "Herman van Cor van Maontje van den Dungen"... enz. Dat is waarom ik dacht dat voor de eerste maan als een merknaam en dat is waarom het logo is nu eenmaal zo... Loris Arrigucci: PrimaLuna geloof het of niet... Ik ontdekte een klein stadje gelegen 50 Km ten noorden van Milano genaamd Primaluna!!! Neem zelf een kaart uit Italië. Hier vindt u Primaluna plaats (town) in de buurt van de rechterbovenhoek van de kaart. Gelegen 50 Km ten noorden van Milano in de buurt van het Comomeer. Dit moet elimineren elke twijfel over de "Italiaanse" oorsprong van Primaluna naam. Ik heb de "geschiedenis"-sectie van Primaluna dorp website gelezen en vond het volgende (letterlijk vertaald): een waarschijnlijke interpretatie van de naam van het dorp komt uit het Latijn "Primum Lumen", wat "Eerste licht" van bekeren, sinds de allereerste betekent bewijs van bekeren in deze regio dateert 495 Annus Domini. "Eerste licht" vertaalt in "Prima Luce" in het Italiaans en dat lijkt me zeer interessant voor mij: PrimaLuce (FirstLight) is het eerste licht dat wij, hifi-liefhebbers met kleine budgetten, in deze wereld van duisternis bevolkt door veel te dure esoterische versnellingen zien kunt.... PrimaLuna Prolugue Four, Five, Six en Seven.

Kom langs voor buizen. Bent u ook opzoek naar dat warme analoge geluid laat u dan overtuigen door het geweldige sound van de PrimaLuna buizenversterkers. We hebben diverse sets spelend opgesteld dus neem u favoriete vinyl mee en kom genieten.

In samenwerking met LDPro en RealFine Audio presenteren wij diverse hifi merken zoals: PrimaLuna, Dynaudio, Rega, Cambridge Audio, Audioquest, Pro-ject, Acoustic Advance, Amphion, Telrium, Rega, Totem, Belcanto en knoopaudio.

De showroom is op geopend op:

Maandag tot en met vrijdag op afspraak.

Zaterdag van 10:00 tot 17:00uur

Wij hebben diverse opstellingen staan en deze kunnen beluisterd worden. Neem u favoriete muziek mee en kom genieten van goed geluid.