Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Tropico

Tropico

€1.324,00 €1.250,00
Foscarini Tropico hanglampen. Gratis thuisbezorg of af te halen in de showroom. Lucente is officieel Foscarini dealer.Lichtadvies en Lichtplan
10 werkdagen
Beschrijving
Foscarini Tropico hanglampen.
De ringen waarop de ruit-vormige elementen die vormen van Tropico vormen zijn geïnspireerd door het aardoppervlak parallellen. Door dit concept is de naam van deze nieuwe hanglampen is geïnspireerd. Met de decoratieve kenmerken van kroonluchters met cut glaselementen, is het volume van de Tropico gecreëerd door de herhaling van een enkel lineaire element. Tropico heeft een uitgesproken sculpturale aanwezigheid, maar blijft het makkelijk te interpreteren. Het produceert omhelst een, sfeervolle licht, dankzij de innerlijke cilinder die het licht filtert en verspreidt in een lichtgevend fluorescerende stroom. De beschikbare kleuren en vormen geven sterke contrasterende effecten: de ice versie laat het licht door, terwijl de ondoorzichtige ivoor versie herinnert aan de bijna ethiek visie van een oosterse lantaarn. De persoonlijkheid van de verschillende vormen en afwerkingen kan verder worden benadrukt door het invoegen van een van de optionele filters, met een keuze uit een koude blauwe Toon of een warme oranje Toon. Bevestigt zijn roeping van ontwikkeling projecten gericht op karakteriseren ruimten en stimuleren interactie tussen de ontwerper en het product met Tropico Foscarini. Drie verschillende versies – Sphera, Vertical en Ellips- die in de omgeving en in samenstelling kunnen worden gebruikt voor het maken van geweldige lichtgevende scenografieën.
Sinds 1992 is Giulio Iacchetti hij een industrieel ontwerper. Hij voert ook een intense didactische werk voor verschillende universiteiten en design scholen, in Italië en het buitenland. Hij werd bekroond met een aantal internationale prijzen. In 2001 heeft zijn project voor een wegwerp vork "Moscardino" (ontworpen met Matteo Ragni) de Compasso d'Oro ADI gewonnen en is nu onderdeel van de tentoonstelling van de permanente ontwerpen op MOMA, New York.
De Tropico Vertical is 144 centimeter hoog en heeft een doorsnede van 30 centimeter. Lichtbron 40W 2G11 mulitwatt 24W/36W/40W.
De Tropico Vertical is 56 centimeter hoog en heeft een doorsnede van 60 centimeter. Lichtbron 42W 2GXq-4 mulitwatt 26W/32W/42W.
De Tropico Vertical is 35 centimeter hoog en heeft een doorsnede van 70 centimeter. Lichtbron 42W 2GXq-4 mulitwatt 26W/32W/42W.

Lichtbronnen en kleurfilter los bestellen.

Kleurfilters Tropico Vertical blu/arancio

Kleurfilters Tropico Sphera blu/arancio

Kleurfilters Tropico Ellipse blu/arancio


Datablad Tropico