Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Mite Terra

Mite Terra

€910,00
Foscarini Mite Terra vloerlamp. Gratis thuisbezorg of af te halen in de showroom. Lucente is officieel Foscarini dealer.
10 werkdagen
Beschrijving
Foscarini Mite Terra vloerlamp

De Mite vloerlamp was een van het eerste bijzondere ontwerp van armaturen gemaakt van bijzondere kunststoffen. De Mite is gemaakt van kevlar met carbondraden verweven. Het ontwerp is van Marc Sadler en de vloerlamp in in 2001 op de markt gekomen en is een tijdloos ontwerp gebleken. De mite is met twee verschillende lichtbronnen leverbaar. Halogeen maximaal 150W E27 halogeen of Led maximaal 32W 3000K. De Mite wordt standaard met vloerdimmer geleverd. De Mite is leverbaar in de kleur geel of zwart. 
 
De samenwerking tussen Foscarini en Marc Sadler begon met de Mite; een vloerlamp is zo innovatief dat het de Compasso d'Oro (Golden Compass) kreeg in 2001. Het bedrijf en de designer ontwikkelde een speciale octrooi voor de Mite: een mix van fiberglas en koolstofdraad of Kevlar® dat als decoratie én een ondersteunende structuur op hetzelfde moment fungeert. Technologie eerder gebruikt voor de productie van hengels, roeiriemen en golfclubs werd in de wereld van verlichting voor de eerste keer geïntroduceerd. De ronde vorm aan de onderkant van de lamp breidt uit naar boven tot waar de lichtbron is gehuisvest. De mite garandeert uitstekende verlichting via een illusie van innerlijke parabolen, die een intense en warm band van licht naar het plafond projecteert. De innerlijke verlichting verbetert de decoratie en slanke vorm van de lamp. Mijt levert in elke ruimte met een overzichtelijke aanwezigheid en een elegante persoonlijkheid.
 
Marc Sadler is een ontwerper, die een lange tijd in de sportsector gewerkt, waar hij heeft geëxperimenteerd met nieuwe materialen en innoverende productieprocessen. Werkte ook met succes aan interieurs en consumenten producten. In 2001 won hij Compasso D'Oro met Mite en Tite van Foscarini.
 
De mite is 185 centimeter hoog en de voet heeft een doorsnede van 21 centimeter.
 
Mite Terra