Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Maki

Maki

€270,00 €249,00
Foscarini Maki hanglamp. Gratis thuisbezorg of af te halen in de showroom. Lucente is officieel Foscarini dealer. Lichtadvies en Lichtplan voor uw woning, winkel of bedrijf.
10 werkdagen
Beschrijving
Foscarini Maki hanglamp

Maki neem twee vellen papier en rol ze samen op en creëer iets dat lijkt op een zeeschelp of een bloem... een intuïtieve object zowel poëtische en verleidelijk. Maki werd bedacht door een spontane natuurlijke inspiratie, overgaand in een design product alleen na een uitdagende ontwikkelingsproces.
Alsof gemaakt van papier, waarbij twee aluminium platen werden opgerold en de ene gleed in de andere. Alleen met insnijdingen, onzichtbaar wanneer de lamp wordt geassembleerd, konden de makers grip krijgen op een goed lichtspel. De eenvoudige vorm van Maki speelt met de immateriële aard van het licht, integratie van het als een belangrijk decoratieve element: de schitterend kant wordt gefilterd door de randen van de samengevouwen metalen bladen, waardoor een dynamische en zacht licht effect gecreeerd word. Terwijl het directe licht omlaag zwak schijnt. Dit dubbele lichtgevend effect van de Maki maakt de Maki in enkele uitvoering charmant  of Rosone lineaire composities voor het verlichten van grote balies of tafels zeer geschikt.
De ontwerper van de Maki is Nendo uit 2011. Nendö Nendö is een ontwerpbureau dat is opgericht in 2002 in Tokyo, met architect Oki Sato als zijn principaal. De onderneming realiseert haar doelstelling om kleine verrassingen bij de mensen te brengen via een multidisciplinaire praktijk waarvan media architectuur, interieurs, meubels, industriële producten en grafisch ontwerp omvatten. Nendö heeft hun Milaan-kantoor in 2005 geopend, en internationale erkenning gekregen voor hun award-winnende ontwerpen voor Europese fabrikanten waaronder Cappellini, De Padova, Kartell, Foscarini, Boffi en Driade.
De Maiki is 30 centimeter hoog en heeft een doorsnede van 9 centimeter.

De Maiki word in de kleur bianco en grigio geleverd.
Lichtbronnen mogelijk:
-8W LED GU10 PAR16
-35W Halogeen GU10 PAR 16

De ontwerper van de Maik is Nendo uit 2011

Nendo vertelt over zijn ontwerp van de Maki