Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Giga Lite sospension

Giga Lite sospension

€796,00 €749,00
Foscarini Giga Lite hanglamp. Gratis thuisbezorg of af te halen in de showroom. Lucente is officieel Foscarini dealer.
10 werkdagen
Beschrijving
Foscarini Giga Lite hanglamp.

Grote lamp Giga-Lite waarvan de kap gemaakt is van fibreglas met carbondraad verweven. 
De ontwerper van de hanglamp is Mac Sadler uit 2004. Grote hanglamp Giga-Lite waarvan de kap gemaakt is van fibreglas met carbondraad verweven in de kleur zwart.
De samenwerking tussen Foscarini en Marc Sadler begon met de Mite; een vloerlamp die zo innovatief was dat het de Compasso d'Oro (Golden Compass) kreeg in 2001. Het bedrijf en de designer ontwikkelde een speciale octrooi voor de Mite: een mix van fiberglas en koolstof draad die als decoratie én een ondersteunende structuur op hetzelfde moment fungeert. Technologie eerder gebruikt voor de productie van hengels, roeiriemen en golf clubs werd geïntroduceerd in de wereld van verlichting voor de eerste keer. De extreme flexibiliteit van dit materiaal is dat het licht is en zeer sterk op hetzelfde moment – heeft tot het ontwerp van een hele collectie lampen voor verschillende andere doeleinden . Dit heeft aanleiding gegeven tot Giga-Lite – verkrijgbaar in vloerlamp en hanglamp versies, die beide beschikken over een grote, cilindervormige kap van 50cm diameter. Drie lichtbronnen wijzen in verschillende richtingen en verdelen het licht gelijkmatig in de kap, die hierdoor aanwezigheid geven aan de decoratie van de lamp en een intens en warm band van licht projecteren naar boven en naar beneden. De collectie Giga-Lite's lampen zijn door hun grote geschikt voor zowel projectmatige ruimtes als inrichting van elke kamer met de elegante persoonlijkheid die kenmerkend is voor de gehele collectie
Door de sterkte van de lichtbronnen te varieren kan de hanglamp als leeslamp of sfeerlamp gebruikt worden. Kleur van de Giga-Lite is zwart.
De hoogte van de kap van de Giga-Lite is 40 centimeter hoog en heeft een doorsnede van 50 centimeter.

Lichtbronnen:
-3X halogeen E27 100W.
-3X Led retrofit E27 20W

Giga Lite.