Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Falena ceiling

Falena ceiling

€465,00 €440,00
Foscarini Falena plafondlamp. Gratis thuisbezorg of af te halen in de showroom. Lucente is officieel Foscarini dealer. Lichtadvies en Lichtplan
10 werkdagen
Beschrijving
Foscarini Bahia Plafondlamp.
De naam van de Falena, in het Italiaans, komt van de vorm van de frontrooster die herinnert aan de vleugels van een vlinder, onweerstaanbaar aangetrokken naar het licht. Zijn eenvoudige en alledaags beeld voor een discreet, essentieel en functioneel lamp, ontworpen om een team van technische en decoratieve eigenschappen. De diffuser is een eenvoudige metalen element gevouwen naar de toeschouwer, verfraaid door knippen en afgeronde profielen. De lichtbron is volledig afgeschermd en verspreid het licht door een opening up en down. Dit zorgt voor intense, niet in het oog springende verlichting. Zelfs wanneer de Falena is uitgeschakeld, genereert Falena een discrete spel van licht en schaduw, als gevolg van de bijzondere vorm van de metalen diffusor. De plafond-versie is verkrijgbaar in twee verschillende maten. Het eenvoudige ontwerp, zijn functionaliteit, stevigheid en bescherming tegen stof, maken het ideaal voor elke omgeving: woningen, entree, algemene project ruimten.
De Falena is leverbaar in twee uitvoeringen:
Model 2 breedte van 76,6 centimeter, hoogte 7,5 cenitmeter en diepte 6 centimeter. Lichtbron 24WG5 fluoriscentie. Ook leverbaar in dimbare uitvoering met pulsdrukker of dalidimmer.
Model 3 breedte van 136,5 centimeter, hoogte 7,5 cenitmeter en diepte 6 centimeter. Lichtbron 54WG5 fluoriscentie. Ook leverbaar in dimbare uitvoering met pulsdrukker of dalidimmer.
Ontwerpers van de Falena zijn Lucidi Pevere Paolo Lucidi en Luca Pevere werkten samen op bekende ontwerpbureaus in Milaan. In 2002 ondertekend zijn hun eerste opdrachten samen en, in 2006, richten zij Studio Lucidi & Pevere in Milaan. Deze dagen, Studio Lucidi & Pevere is gevestigd in Udine en doet industrieel ontwerpwerk voor internationaal gerenommeerde bedrijven, die behoren tot een groot aantal verschillende sectoren.
De kleur van de Falena is wit.

Datablad Falena

Ontwerpers Lucidi Pevere verteld over de Falena