Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Falkland Floor

Falkland Floor

€349,00
Artemide Falkland vloerlamp. Artemide voor de beste PRIJS. Officieel dealer Artemide.Gratis thuisbezorgd.100% garantie Artemide.
10 werkdagen
Beschrijving

Artemide Falkland vloerlamp 

Vloerlamp uit de serie Falklamp, daarnaast is ook een hanglamp leverbaar.

Ontworpen door avant-garde Milanese designer Bruno Munari, die is nu het best bekend voor illustraties en grillige nog speciaal gebouwde speelgoed, is Falkland een echt futuristische armatuur. Elastische stof uitgerekt over aluminium buis maakt het lichaam van de kap. 

Falkland, meer dan enig ander licht, aan de eisen voldoet die Munari fundamentele tot een perfecte ontwerp acht: eenvoud, doeltreffendheid, minimale opslag bulk en maximaal rendement. Ontworpen in 1964, is Falkland van eenvoudig ontwerp tijdloos.

Bruno Munari onderzocht thema's van nut, en de duurzaamheid en maakte deel uit in zijn hele carrière. Beïnvloed door het dadaïsme en het surrealisme, futurisme, is Munari vooral bekend door zijn werk als een beeldhouwer en grafisch ontwerper. Zijn "nutteloos"Machines en practisch geïllustreerde kinderboeken roepen zoveel eigenzinnigheid en waardering tot vandaag als zij bijna 100 jaar geleden ook deden.

Falkland belichaamt een spontane vorm, gegenereerd door de spanning van de innerlijke krachten waarmee het is gemaakt. Wanneer Munari spreekt over "spontane" vorm die hij naar een deel van zijn onderzoek naar de natuurlijke organismen verwijst, in welke materialen en vormen lijken te komen overeen met de functies die ze dragen.

Hoogte van de Falkland is 195 centimeter en heeft een doorsnede van 40 centimeter

Lichtbron 77W halogeen of 1X8W LED (E27).

Falkland