Delen
Deel dit product
Uw review toevoegen
Beoordeel Artimide discovery hanglamp

Artimide discovery hanglamp

€1.059,00
Artimide Discovery Hanglamp. Gratis thuisbezorgd.Lucente is al meer dan 15 jaar officieel Artemide dealer. 100% garantie.
3 werkdagen
Beschrijving

Artemide Discovery hanglamp 5 jaar garantie

Een familie van nieuwe armaturen van Artemide op basis van een minimale geometrie: het project richt zich op technologie en de kwaliteit van het licht op een reflecterend oppervlak. De Discovery armaturen zijn een ongekende ontwikkeling van een bekende optische beginsel, verkregen door middel van de diepe technologische kennis van Artemide over der werking van licht, die wordt geleid door de interactie op het doel en een focus op het rendement en scherpzinnig kwaliteiten. Een ultra-licht afgeronde aluminium ring dient als houder voor een LED-strip die het licht schijnt in het ronde PMMA oppervlak, gemaakt voor de Discovery. Het is een onopvallende element dat volkomen afwezig is en pas opvalt wanneer deze ingeschakeld wordt, dankzij het licht in het centrale reflecterende oppervlak. Het is bijna magisch, de binnenkant geeft vol licht, duidelijk afwezigheid verandert in een perfecte verspreidend lichtdoorlatende oppervlak. Directe en indirecte verlichting produceert een ambitieuzere en uniforme licht en zorgt voor een perfecte visueel comfort.

Ontwerper van de Discovery familie is Ernesto Gismondi

Ernesto Gismondi is de oprichter van Artemide groep. Hij is geboren in San Remo (IM) op 25 December 1931. In 1957 behaalde hij een graad in luchtvaart Engineering aan de Polytechnische school van Milaan en in 1959 behaalde hij een graad in Engineering raket aan de professionele School van Engineering in Rome. Sinds de vroege jaren ' 60 was hij bezig met de planning en de productie van verlichtingsapparatuur, oprichting van Studio Artemide S.a.s., waaruit de Artemide-groep zich aan te ontwikkelen was, samen met ontwerper Sergio Mazza. Hij werd gevraagd als een internationale ontwerper, deel te nemen, als een van de uitvinders, in "Memphis", een avant-garde beweging die over een grote evolutie in de ontwerp-sector, zowel in Italië als wereldwijd bracht, en het ontwerpen van verschillende succesvolle apparaten voor de groep. Door de jaren heen, onder zijn leiding, zag de Artemide groep zijn marktaandeel groeien en haar internationaal bereik verhogen, waardoor het een van de belangrijkste spelers in de sector van design verlichting werd, een rol die hem belangrijk bevestigingen geeft, met inbegrip van de Compasso d'Oro Award voor carrière prestaties (1994) en de Europese Designprijs (1997).
In 2008 ontving hij de Ernst & jonge prijs "Ondernemer van het jaar" voor innovatie categorie en Giorgio Napolitano, de President van de Italiaanse Republiek, benoemde hem tot "Cavaliere del Lavoro", een Italiaanse decoratie gegeven aan belangrijke figuren in de industrie. In 2009 ontving hij de Ernst & Young prijs "Ondernemer van het jaar" voor communicatie categorie.

De doorsnede van de Discovery is 70 centimeter en de schijf hangt aan drie kabels met een maximale lengte van 165 centimeter. De lichtkleur van de Led is 3000K in 46W(2298Lm). De Discovery is dimbaar met een pulsdrukker in de wand. 

App compatible betekent dat je deze lamp met de Artemide app kan besturen.

Google Playstore

Apple store

 

Discovery