Delen
Deel dit product
Uw review toevoegen
Beoordeel Bincan Light

Bincan Light

€699,00
Artemide Bincan vloerlamp. Artemide verlichting voor de beste PRIJS. Officieel dealer Artemide Gratis thuisbezorgd. 5 jaar garantie
3 werkdagen
Beschrijving

Artemide Bincan vloerlamp 5 jaar garantie.

Nieuw uplighter van Artemide. Minimaal design waarbij de voetplaat en uplight schijf identiek zijn in maatvoering. De kleur van de vloerlamp is wit. De lichtbron is een ledlamp van 45W met 3499Lm in de lichtkleur 3000K. CIR=90. Aan de steel bevind zich een drukknop voor het dimmen van de lichtbron. De ledlamp geeft ruim voldoende licht om een ruimte van basislicht te voorzien. De Bincan is 180 centimeter hoog en de voetplaat heeft een doorsnede van 21 centimeter. Naast de Bincan Light vloerlamp heeft Naota Fukasawa ook de Anthena en Demetra serie voor Artemide ontworpen. Demetra tafel/bureaulamp (micro), wand leeslamp en vloer leeslamp. 

Ontwerper van de vloerlamp is Naota Fukasawa.

Geboren in Yamanashi 1956, afgestudeerd aan de ontwerpafdeling van Tama Art University's Product. Als een in-house ontwerper betrokken hij bij het ontwerp van micro-elektronische apparaten met inbegrip van horloges. In 1989, Fukasawa verhuisde naar de Verenigde Staten en sloot zich aan bij IDEO en het was een zeer zeldzame geval voor Japanse productontwerper van die tijd. Het was de tijd wanneer de ervaren van Silicon valley een snel groei met computer technologieën en Fukasawa was voornamelijk betrokken bij het ontwerp van computers en elektronica voor bedrijven in Silicon Valley, medische apparatuur, meubilair en sportartikelen. In 1996 keerde hij terug naar Japan, waar hij en onder leiding van IDEO Tokyo office opzette. In 2003 richtte hij Naoto Fukasawa Design. Fukasawa aanpak voor productontwerp is erg origineel en zijn "Zonder Thought" en "Design ontbinding in gedrag" word internationaal worden ondersteund. Fukasawa beschouwt het bereiken van eenvoud in design als een manier om de volledigheid en harmonieuze relatie tussen gebruikers, objecten en omgevingen als een doel voor design. Een dergelijke manier van denken is ook omschreven als "Overzicht".

Bincan