Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Artemide Vigo Reading Floor

Artemide Vigo Reading Floor

€675,00
Artemide Vigo leeslamp. Artemide verlichting voor de beste PRIJS. Officieel dealer Artemide Gratis thuisbezorgd.100% Artemide garantie.
10 werkdagen
Beschrijving

Artemide Vigo Reading Floor leeslamp.

De lamp "Vigo" werd ontwikkeld uit het prototype "Conica". De "Vigo" herinterpreteert een bekende typologie vanaf het idee van een ouderwetse licht, herinnerend aan een klassieke lampenkap waarin de lichtbron binnen een conische vorm zit. "Vigo" bestaat uit twee overlappende kegels, een geplaatst binnenin die overgaat in de andere, en elk op een ander materiaal. De binneste kegel is gemaakt van zwart metaal terwijl de buitenste een transparante mondgeblazen borosilicaat glas is. De twee kegels produceren een esthetische contrast maar technisch gezamenlijk een vorm, direct en diffuus licht. De "Vigo" familie bestaat uit drie variaties voor vloer, wand en plafond die gezamenlijk zorgen voor een uitgebreid verlichtingssysteem voor iedere ruimte. De vloerlamp is 170 centimeter hoog en de voetplaat heeft een doorsnede van 27 centimeter.

Ontwerp David Chipperfield.

David Chipperfield (Londen, 18 december 1953) is een Brits architect. Hij heeft bureaus in Londen, Berlijn en Milaan, alsmede een vertegenwoordiging in Sjanghai.

Hij ontwierp het River and Rowing Museum in Henley-on-Thames met een groene eiken façade, beton en glas. Veel van zijn gebouwen staan echter buiten het Verenigd Koninkrijk, met name in Japan en Duitsland. In het Duitse Marbach am Neckar werd in januari 2006 het door hem ontworpen Literaturmuseum der Moderne als onderdeel van het Deutsches Literaturarchiv Marbach geopend. In 2011 won hij de European Union Prize for Contemporary Architecture met zijn ontwerp voor het Neues Museum in Berlijn. Chipperfield was de enige Britse architect die de laatste selectieronde bereikte van de ontwerpopdracht voor het Londense museum Tate Modern.

Momenteel is hij gastprofessor aan het London College of the Arts en werkt hij aan de James Simon Galerie, een ingangsgebouw voor het Museumsinsel in Berlijn.

Lichtbron 6,8W Led.

PDF van de Vigo Reading Floor