Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Artemide Nur Gloss Mini

Artemide Nur Gloss Mini

€400,00
Artemide Nur Gloss Mini hanglamp. Artemide verlichting voor de beste PRIJS. Officieel dealer Artemide Gratis thuisbezorgd.100% Artemide garantie.
10 werkdagen
Beschrijving

Artemide Nur Mini Gloss hanglamp

De hanglamp Artemide Nur Mini Glossgeeft uw keuken een rustige en sfeervolle uitstraling. De hanglamp is gemaakt van aluminium met een hoogglans lakkleur in wit of zwart. De lamp oogt strak, maar toch klassiek. Hierdoor past de Artemide Nur Mini Gloss zowel in een strak als in een wat klassieker interieur.

De lamp hangt aan drie stalen kabels. Deze zijn 200 centimeter lang en kunt u bovenaan bij het plafondplaatje langer of korter maken. In het midden van de draden hangt het stroomdraad. Deze kronkelt als het ware naar de lamp toe. De hanglamp Artemide Nur Gloss heeft een doorsnede van 36 centimeter en een hoogte van 28,5 centimeter, het plafondplaatje heeft een doorsnede van 18 centimeter.

De hanglamp Artemide Nur Gloss is dimbaar. U kunt dus zelf de felheid van het licht bepalen. De lamp is leverbaar met een  hallogeenlampen: 1 x 150 Watt E27 of een 30W, 2700K Led lichtbron. Deze hanglamp is verkrijgbaar in de kleuren hoogglans wit en hoogglans zwart. Het ontwerp komt uit handen van Ernesto Gismondi.

Heeft u een lange eettafel, vanaf 1 meter, dan adviseren wij u twee Artemide Nur Gloss hanglampen. Op deze manier heeft iedereen aan tafel voldoende licht. Daarnaast zorgt het voor een goed evenwicht in het geheel. Heeft u een kortere tafel dan is één hanglamp voldoende. 

Ernesto Gismondi is de oprichter van Artemide groep. Hij is geboren in San Remo (IM) op 25 December 1931. In 1957 behaalde hij een graad in luchtvaart Engineering aan de Polytechnische school van Milaan en in 1959 behaalde hij een graad in Engineering raket aan de professionele School van Engineering in Rome. Sinds de vroege jaren ' 60 was hij bezig met de planning en de productie van verlichtingsapparatuur, oprichting van Studio Artemide S.a.s., waaruit de Artemide-groep zich aan te ontwikkelen was, samen met ontwerper Sergio Mazza. Hij werd gevraagd als een internationale ontwerper, deel te nemen, als een van de uitvinders, in "Memphis", een avant-garde beweging die over een grote evolutie in de ontwerp-sector, zowel in Italië als wereldwijd bracht, en het ontwerpen van verschillende succesvolle apparaten voor de groep. Door de jaren heen, onder zijn leiding, zag de Artemide groep zijn marktaandeel groeien en haar internationaal bereik verhogen, waardoor het een van de belangrijkste spelers in de sector van design verlichting werd, een rol die hem belangrijk bevestigingen geeft, met inbegrip van de Compasso d'Oro Award voor carrière prestaties (1994) en de Europese Designprijs (1997).
In 2008 ontving hij de Ernst & jonge prijs "Ondernemer van het jaar" voor innovatie categorie en Giorgio Napolitano, de President van de Italiaanse Republiek, benoemde hem tot "Cavaliere del Lavoro", een Italiaanse decoratie gegeven aan belangrijke figuren in de industrie. In 2009 ontving hij de Ernst & Young prijs "Ondernemer van het jaar" voor communicatie categorie.

PDF Nur Mini Gloss