Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Artemide Nebula wall/Ceiling

Artemide Nebula wall/Ceiling

€1.350,00
Artemide Nebula wand/plafondlamp. Artemide verlichting voor de beste PRIJS. Officieel dealer Artemide Gratis thuisbezorgd.100% Artemide garantie.
10 werkdagen
Beschrijving

Artemide Nebula wand/plafondlamp

De Nubula is een zeer mooi ontwerp van Ross Lovegrove en zegt er het volgende over: 'Gegenereerd op basis van geavanceerde parametrische scripting die de banen van het licht vastleggen en als vorm fungeren, geven een licht verschijnsel van gloeiend licht die door een ring  LED's aan gelicht worden'. Bedoeld voor montage in enkelvoud of meerdere clusters over wanden en plafonds. De Nubula is leverbaar in twee kleuren: glimmende wit en goud. De Nubula heeft een doorsnede van 80cm en een hoogte van 14cm.

Ross Lovegrove is een ontwerper en visionaire van wie zijn werk beschouwd als op de top van het stimuleren van ingrijpende verandering in de lichamelijkheid van onze drie dimensionale wereld. Geïnspireerd door de logica en de schoonheid van de natuur bezitten zijn ontwerpen een drie-eenheid tussen technologie, materiaalkunde en intelligente organische vorm, wat veel industriële bedrijven zien als de nieuwe esthetische expressie voor de 21e eeuw. Er is altijd een diep menselijke en vindingrijke aanpak in zijn ontwerpen ingebed, die een optimisme en innovatieve vitaliteit uitbeelden in alles wat hij van camera's tot auto's, treinen, luchtvaart en het platform.

Ross Lovegrove is 1958 geboren in Cardiff in Wales. Afgestudeerd aan de Manchester Polytechnic met 1e klasse BA Hons industrieel ontwerp in 1980. Meester in ontwerp van Royal College of Art, London in 1983. In de begin jaren 80 werkte als ontwerper voor Frog Design in West-Duitsland op projecten zoals Walkmans voor Sony, Computers voor Apple Computers, verhuisde later naar Parijs als adviseur van Knoll International. Word de auteur van de zeer succesvolle Alessandri Office System. Uitgenodigd door het Atelier de Nimes samen met Jean Nouvel en Phillipe Stark, consulting zij onder andere Yves Saint Laurent, Louis Vuitton, Hermes en Dupont.

Terug in Londen in 1986 heeft projecten afgerond voor o.a. Airbus Industries, Kartell, Ceccotti, Cappellini, Idee, Moroso, Luceplan, Driade, Peugeot, Apple Computers, Issey Miyake, Vitra, Motorola, Biomega, LvMH, Yamagiwa Corporation, Tag Heuer, Hackman, Alias.

Lichtbron: Led 50W 3000K, 2062Lm.

PDF Nebula