Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Artemide Float Circolare Ceiling

Artemide Float Circolare Ceiling

€490,00
Artemide Float Circolare plafondlamp.
10 werkdagen
Beschrijving

Artemide Float Circolaire Ceiling

Float Cricolare is een mooie grote plafondlamp van 56,5 centimeter van Artemide. De Float heeft een vlake opalen kunstof plaat en hangt een stukje onder het plafond 11 centimeter. Er kunnen twee kleur filters bijbesteld voor een spannend kleur lichteffect indirekt tegen het plafond. Kleuren blauw en topaas.

Designer James Irvine. Werkend vanuit zijn studio in Milaan, ontwikkeld de in Londen geboren industrieel ontwerper JAMES IRVINE (1958-) producten, meubilair en auto projecten voor bedrijven met inbegrip van Canon, Danese, Magis en Whirlpool. Ook ontwierp hij de Mercedes Benz city bus-vloot voor de Duitse stad Hannover.

Geboren in Londen in 1958, studeerde Irvine meubeldesign eerst aan de Universiteit van Kingston, en vervolgens aan het Royal College of Art. Één van zijn boezemvrienden aan beide instellingen was zijn collega ontwerper Jasper Morrison, die ook nu nog een vriend en de occasionele medewerker. Na zijn afstuderen aan de RCA in 1984, werkte Irvine eerst bij de Olivetti designstudio in Milaan en vervolgens voor Toshiba in Tokio voordat hij terugkeerde naar Milaan in 1988. Hij bleef werken voor Olivetti onder leiding van Ettore Sottsass, en in 1992 werd een partner bij Sottsass' studio.

Lichtbron 55W Circoline T5 lichtkleur 2700K en 3000K. 

Float Circolaire