Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Droplet suspension

Droplet suspension

€1.860,00
Artemide Droplet hanglamp. Artemide verlichting voor de beste PRIJS. Officieel dealer Artemide Gratis thuisbezorgd.100% Artemide garantie.
10 werkdagen
Beschrijving

De Artemide Droplet hanglamp.

De Artemide Droplet is een hanglamp met een futuristische uitstraling. Deze hanglamp past in een strakke, moderne inrichting. Boven de eettafel of boven de vergadertafel trekt de lamp zeker de aandacht. Zoekt u een bijzondere hanglamp? Dan is deze een goede keuze. Hiermee haalt u een blikvangerin huis of kantoor.

De hanglamp Artemide Droplet Sospensione stelt een groep van drie stenen onder een plaat voor. De plaat is gemaakt van roestvrij staal en reflecteert het licht, de onderkant van de stenen zijn van verchroomd aluminium en de bovenkant is van verchroomd kunststof. In de onderste steen van de hanglamp zit de verlichting. Door de reflecterende plaat en de verchroomde stenen reflecteert het licht alle kanten op. Dit geeft een speels lichteffect in uw keuken of vergaderruimte. De lamp is ontworpen door Ross Lovegrove.

Ross Lovegrove is een ontwerper en visionaire van wie zijn werk beschouwd als op de top van het stimuleren van ingrijpende verandering in de lichamelijkheid van onze drie dimensionale wereld. Geïnspireerd door de logica en de schoonheid van de natuur bezitten zijn ontwerpen een drie-eenheid tussen technologie, materiaalkunde en intelligente organische vorm, wat veel industriële bedrijven zien als de nieuwe esthetische expressie voor de 21e eeuw. Er is altijd een diep menselijke en vindingrijke aanpak in zijn ontwerpen ingebed, die een optimisme en innovatieve vitaliteit uitbeelden in alles wat hij van camera's tot auto's, treinen, luchtvaart en het platform.
Ross Lovegrove is 1958 geboren in Cardiff in Wales. Afgestudeerd aan de Manchester Polytechnic met 1e klasse BA Hons industrieel ontwerp in 1980. Meester in ontwerp van Royal College of Art, London in 1983. In de begin jaren 80 werkte als ontwerper voor Frog Design in West-Duitsland op projecten zoals Walkmans voor Sony, Computers voor Apple Computers, verhuisde later naar Parijs als adviseur van Knoll International. Word de auteur van de zeer succesvolle Alessandri Office System. Uitgenodigd door het Atelier de Nimes samen met Jean Nouvel en Phillipe Stark, consulting zij onder andere Yves Saint Laurent, Louis Vuitton, Hermes en Dupont.
Terug in Londen in 1986 heeft projecten afgerond voor o.a. Airbus Industries, Kartell, Ceccotti, Cappellini, Idee, Moroso, Luceplan, Driade, Peugeot, Apple Computers, Issey Miyake, Vitra, Motorola, Biomega, LvMH, Yamagiwa Corporation, Tag Heuer, Hackman, Alias.

De drie stalen kabels en het plafondplaatje houden de hanglamp op zijn plaats aan het plafond. De totale hoogte van de lamp is 200 centimeter. De hoogte van de reflecterende plaat tot en met de onderste steen is 32 centimeter. De doorsnede van de plaat is 100 centimeter. De hanglamp is leverbaar met een halogeenlamp: 3 x 160 Watt R7s – Eco of een ledlamp: 3 x 29 Watt warmwit 3000k, 3 x 2330lm.

Droplet halogeen dimbaar met gloeilamp dimmer en Droplet led dimbaar met pulsdrukker.
PDF Droplet Suspension