Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Artemide Droplet Mini Wall/ceiling

Artemide Droplet Mini Wall/ceiling

€640,00
Artemide Droplet Mini Wall/Ceiling plafondlamp. Artemide verlichting voor de beste PRIJS. Officieel dealer Artemide Gratis thuisbezorgd.100% Artemide garantie.
10 werkdagen
Beschrijving

Artemide Droplet Mini Wall/Ceiling


Artemide Droplet Ceiling Mini is een plafond/wandlamp met een futuristische uitstraling. Deze plafondlamp past in een strakke, moderne inrichting. Boven een zithoek of hal trekt de lamp zeker de aandacht. Zoekt u een bijzondere plafond/wandlamp? Dan is deze een goede keuze. Hiermee haalt u een blikvangerin huis of kantoor.

De wand/plafond Artemide Droplet heeft een steen onder een plaat. De plaat is gemaakt van roestvrij staal en reflecteert het licht, de onderkant van de steen is van verchroomd aluminium en de bovenkant is van verchroomd kunststof. In de  steen van de plafond/wandlamp zit de verlichting. Door de reflecterende plaat en de verchroomde steen reflecteert het licht alle kanten op. Dit geeft een speels lichteffect in uw keuken of vergaderruimte. De lamp is ontworpen door Ross Lovegrove.

De hoogte van de reflecterende plaat tot en met de onderste steen is 34 centimeter. De doorsnede van de plaat is 60 centimeter. De wand/plafondlamp is leverbaar met 3 verschillende lichtbronnen:

1. halogeenlamp: 1 x 160 Watt (R7s) – Eco of een ledlamp: 1 x 11W LED DIM (R7s).

2. Ledlichtbron 2700K 29W 1168Lm.

3. Ledlichtbron 3000K 29W 1168Lm.

Ross Lovegrove is een ontwerper en visionaire van wie zijn werk beschouwd als op de top van het stimuleren van ingrijpende verandering in de lichamelijkheid van onze drie dimensionale wereld. Geïnspireerd door de logica en de schoonheid van de natuur bezitten zijn ontwerpen een drie-eenheid tussen technologie, materiaalkunde en intelligente organische vorm, wat veel industriële bedrijven zien als de nieuwe esthetische expressie voor de 21e eeuw. Er is altijd een diep menselijke en vindingrijke aanpak in zijn ontwerpen ingebed, die een optimisme en innovatieve vitaliteit uitbeelden in alles wat hij van camera's tot auto's, treinen, luchtvaart en het platform.

Ross Lovegrove is 1958 geboren in Cardiff in Wales. Afgestudeerd aan de Manchester Polytechnic met 1e klasse BA Hons industrieel ontwerp in 1980. Meester in ontwerp van Royal College of Art, London in 1983. In de begin jaren 80 werkte als ontwerper voor Frog Design in West-Duitsland op projecten zoals Walkmans voor Sony, Computers voor Apple Computers, verhuisde later naar Parijs als adviseur van Knoll International. Word de auteur van de zeer succesvolle Alessandri Office System. Uitgenodigd door het Atelier de Nimes samen met Jean Nouvel en Phillipe Stark, consulting zij onder andere Yves Saint Laurent, Louis Vuitton, Hermes en Dupont.

Terug in Londen in 1986 heeft projecten afgerond voor o.a. Airbus Industries, Kartell, Ceccotti, Cappellini, Idee, Moroso, Luceplan, Driade, Peugeot, Apple Computers, Issey Miyake, Vitra, Motorola, Biomega, LvMH, Yamagiwa Corporation, Tag Heuer, Hackman, Alias.

De Droplet Mini is dimbaar. De halogeen uitvoering met gloeilampdimmer en de led uitvoering met een pulsdrukker.

Droplet Mini