Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Artemide Dioscuri Wall/Ceiling

Artemide Dioscuri Wall/Ceiling

€106,00
Artemide Dioscuri wand of plafondlamp. Artemide verlichting voor de beste PRIJS. Officieel dealer Artemide Gratis thuisbezorgd.100% Artemide garantie.
10 werkdagen
Beschrijving

Artemide Dioscuri wand of plafondlamp.

De Dioscuri is een Opaal geblazen glazen bol lamp. Leverbaar in diverse diameters. Geeft een zeer mooi egaal niet verblindend lichteffect. Kan aan het plafond of aan de wand gemonteerd worden. Bij de Dioscuri 14 word de lichtbron door Artemide bij geleverd. Andere maten lichtbron bij bestellen. Designer Michele De Lucchi. 

Michele De Lucchi werd geboren in 1951 in Ferrara en studeerde architectuur in Florence. In de jaren van radicale en experimentele architectuur was hij een belangrijke speler in dergelijke bewegingen als Cavart, Alchymia en Memphis. Ontworpen lampen en inrichting items voor de meest gerenommeerde Italiaanse en Europese bedrijven. Was belast met het ontwerp bij Olivetti vanaf 1988 tot 2002, experimentele projecten ontwikkeld en bedacht een aantal persoonlijke theorieën over office-ontwikkeling. Ontworpen en gerenoveerde gebouwen in Japan voor NTT, in Duitsland voor Deutsche Bank, in Zwitserland voor Novartis en in Italië voor Enel, Olivetti, Piaggio, Poste Italiane, Telecom Italia. Is verantwoordelijk voor herkwalificering van een aantal krachtcentrales voor Enel sinds 1999. Medewerking verleend aan de ontwikkeling van de afbeelding van Deutsche Bank, Deutsche Bundesbahn, Enel, Poste Italiane, Telecom Italia, Hera, Intesa Sanpaolo en andere Italiaanse en buitenlandse bedrijven, de invoering van technische en esthetische innovatie op het werk.

Won de Compasso d'Oro-ADI award in 1989 voor de lamp Tolomeo, ontworpen voor Artemide, en in 2001 voor de printer Olivetti Artjet 10. Was ingericht ambtenaar van de Italiaanse Republiek in 2000 door President Ciampi voor verdiensten op het gebied van design en architectuur. Benoemd tot hoogleraar in 2001 bij de faculteit van Design en de Kunsten van de Universiteit het platform Instituut van Venetië voor zijn onbetwiste renown. Ontving een eredoctoraat in 2006 van de Kingston University in Londen voor zijn bijdrage aan de "quality of life". Sinds 2008 een hoogleraar aan de faculteit van Design van de Polytechnische school van Milaan en een lid van de nationale Academie van San Luca in Rome.

Leverbare afmetingen van de Dioscuri Parete/Soffitto 14cm 25cm 35cm en 42cm. De dioscuri familie heeft een IP waarde van 65.

Lichtbronnen maximaal:

Dioscuri 15cm 1X48W halogeen of 1X2,3W LED(G9)
Dioscuri 25cm 1X77W halogeen of 1X15W LED DIM(E27)
Dioscuri 35cm 1X150W halogeen of 1X21 LED DIM(E27)
Dioscuri 42cm 150W halogeen of 1X21W LED DIM(E27)

Dioscuri